Balkenende & Curaçao
Door: Nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
22 Mei 2008 | Nederland, Amsterdam
Bon dia!
Dinsdag 13 mei kwam onze minister-president Balkenende in Suriname. Christine had met hem gedineerd die avond. Hij wilde graag met stagiaires van verschillende opleidingen praten en hun ervaringen delen. Wij zaten die avond bij La Caff op het terras. Later op de avond bleek dat JP bij ’t Vat was om daar een borrel te drinken. Maar dat was niet de bedoeling, we zijn toen naar hem toegelopen en hebben hem uitgenodigd om bij ons een drankje te komen drinken bij La Caff, dat heeft hij ook gedaan! Het was een erg mooie avond, JP is eigenlijk helemaal niet zo stijfjes als hij eruit ziet, hij is best een vlotte spontane man. We hebben ons die avond wel met hem vermaakt en veel gelachen!
Woensdag was onze laatste stagedag. Deze hebben wij afgesloten met een sport en speldag. De kinderen vonden het erg leuk en waren heel enthousiast! Het was een geslaagde afsluiting van de stageperiode.
Woensdag avond vlogen we naar Curaçao! Toen we daar aankwamen haalde Karin, een vriendin van Leonoor, ons van het vliegveld op. Eerst hebben we even getourd door de stad en daarna zijn we naar haar huis gegaan. De eerste nacht hebben we daar geslapen. De volgende ochtend moesten we eerst ons visum regelen, anders konden we niet meer terug naar Suriname. Daarna zijn we even de stad in geweest, maar dat was ons al snel te warm en we besloten om naar strand Mambo te gaan. Heerlijk vertoeven daar op een strand bedje. Carolien had mij het hele stap programma van Curaçao gemaild en we zouden die bij langs gaan, te beginnen bij donderdag. Helaas was ik ziek, ik had de hele tijd hele pijnlijke buikkrampen, balen!!! Dus ik kon steeds niet mee stappen, maar gelukkig overdag wel rustig liggen op het strand en bruin bakken. Vrijdagochtend hebben Laurine en ik met dolfijnen gezwommen, erg leuk! We gingen in een groepje van 6 het water in en gingen zwemmen met 2 dolfijnen, met Lena en Greg. We zwommen met de dolfijnen mee, lieten ze zingen, zwaaien, draaien en spetteren. We kregen een kusje en mochten ze aaien. Ook heb ik nog aan de vinnen van de 2 dolfijnen gehangen die me dan vooruit trokken, erg gaaf! Gaat best hard! Dolfijnen voelen erg zacht aan en vinden het leuk geaaid te worden. Was echt een super mooie ervaring om met die dieren te zwemmen! Na het zwemmen zijn we weer naar het strand van Mambo gegaan om weer meer kleur op te doen!
Zaterdag zijn we met Karin naar het strand bij de Zanzibar geweest, dit was een veel mooier strand dan Mambo, meer in een baai.
Zondag zijn we naar een nog mooier strand geweest, Cas Abou. ’s Avonds was er feest bij Wet & Wild op het strand. Erg gezellig! Vieze Hilde was er ook! Vond het leuk haar weer te zien! Direct brak het domme gezemel weer uit natuurlijk, haha, mooi! Net alsof ik weer even thuis in Groningen was! Was een erg gezellige avond!
Maandag hebben we een auto gehuurd. Zonder auto kom je eigenlijk nergens op het eiland. Alles ligt vrij ver uit elkaar, er is weinig openbaar vervoer en de taxikosten zijn hoog. Eerst hebben we ons visum weer opgehaald en zijn we even gaan winkelen in de stad. Hilde was nog aan het werk, maar was bijna vrij. Ze is toen met ons mee gegaan naar Blauwbaai. Ook een mooi strand. Hierna hebben we samen met Hilde, Karin en haar huisgenoot Suzanne gegeten bij een restaurant waarbij je op een soort vlot zit te eten in het water. Erg leuk.
Dinsdag besloten we om wat verder weg te gaan. We zijn naar het westpunt van het eiland gereden en zijn daar naar de Knipbaai gegaan. Dit is een niet aangelegd strand in een mooie baai. ’s Avonds was het weer party time! We zijn toen naar Ay Caramba gegaan en ook hier een mooie avond gehad.
Woensdag hebben we maar een halve dag gehad, we moesten om kwart over 1 al op het vliegveld zijn. We hebben niet meer veel gedaan, we waren ook brak en moesten ook nog de auto weer inleveren. Om 20 over 3 vlogen we weer terug en kwamen toen ’s avonds aan in het bewolkte vertrouwde Suriname! Direct komt je dan een andere warmte tegemoet. In Curaçao is het een hele droge warmte, maar in Suriname is het een hele vochtige warmte. We hadden een goede week uitgekozen om weg te gaan, want het had heel hard geregend de afgelopen week in Suriname, echte regentijd buien! Beter dus dat wij een weekje zijn gaan bruin bakken!
Nu lekker bruin de laatste week in… Nu over een week sta ik op het vliegveld Zanderij te wachten op het vliegtuig om terug naar Nederland te gaan! :’-( Ik heb aan de ene kant wel zin om naar huis te gaan, maar aan de andere kant niet. Ik heb hier zo’n mooie ongedwongen tijd gehad. Dat zal ik wel gaan missen, niets geen gehaast, geen agenda, alles op z’n tijd, no spang! Daar zal ik in Nederland wel weer even aan moeten wennen, al die drukte! Maar ik heb wel zin om iedereen weer te zien, want ik heb iedereen wel gemist!
Bigi brasa Nienke
Bigi brasa Nienke
22 Mei 2008 - 20:36
Lisette:
Heb jou ook gemist hoor!! Vind het wel heel leuk dat je weer thuis komt! Na de zomer kun je wel weer verder reizen, even je gezicht weer laten zien!!
Kusje lisette -
22 Mei 2008 - 20:57
Carolien:
Leuk verhaaltje en leuke foto's!!
Wat vond je van ons huis??
DIE LIGBEDDEN STONDEN ER BIJ ONS NOG NIET!!!!!! GRRR!!!
Tot volgende week vrijdag :D
X Zus -
22 Mei 2008 - 22:06
Klasien:
Mooi verhaal weer hoor.....!!
En leuke foto's!!
Wat ontzettend leuk dat je JP ontmoet hebt, ziet er wel heel gezellig uit met hem op de foto!!
Als Furr maar niet jaloers wordt!
Nou, nog 1 weekje, geniet er nog maar even van!
Groetjes, ook van Wil, en tot volgende week....(heb ik lang niet meer gezegd!)
Liefs mama xxxxxxxxxxxx -
23 Mei 2008 - 12:11
Terzah:
Whahaha die Balkenende,wat een man:P
Super mooie foto's weer en wat gaaf dat je met dolfijnen hebt gezwommen!!!!
Mooi dat je je stage goed hebt afgerond!
Heel veel plezier daar nog, en tot snel..
Xx -
24 Mei 2008 - 18:31
Omke Jan:
Het lijkt wel alsof je verkering hebt met JP. Tot binnenkort.
Omke Jan -
29 Mei 2008 - 11:08
Klasien:
Nog 1 nachtje...........
Een hele goede terugreis gewenst en......oan't moan!!!
Heb er zin in!!!!
Liefs