Na 2 heerlijke weken vakantie dan toch stage! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Nienke Ties - WaarBenJij.nu Na 2 heerlijke weken vakantie dan toch stage! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Nienke Ties - WaarBenJij.nu

Na 2 heerlijke weken vakantie dan toch stage!

Door: Nienke

Blijf op de hoogte en volg Nienke

12 Februari 2008 | Suriname, Paramaribo

Hallo,

Allereerst ben ik erg benieuwd naar de reacties die Andries heeft geplaatst. Ik neem aan dat het Surinaams of Papiaments is. Klopt dat? In ieder geval bedankt voor je reactie Andries, al heb ik geen idee wat er staat! Haha!

Verder is hier alles goed! Woensdag zijn we naar onze stageschool geweest ter kennismaking. De directeur ontving ons heel vriendelijk, we hadden ook al verhalen gehoord van andere stagiaires die op hun stageplek minder hartelijk werden ontvangen, maar dat was bij ons gelukkig niet het geval. We hebben leuk met die man gepraat en we zien onze stage wel zitten. We worden heel vrij gelaten en mogen in overleg alles doen. Hij vind ons welbevinden het belangrijkste en wil graag dat wij het gevoel krijgen betrokken te zijn bij de school. Maandag gaan we beginnen. In de eerste week gaan we alle klassen bij langs en na die week mogen we een groep uitkiezen die ons het leukste lijkt.

We zouden eerst donderdag met een boot gaan varen en dolfijnen gaan kijken, maar wederom was het slecht weer met regen en ging het uitje niet door. Maar omdat we toch graag wilden gaan varen, zijn we zelf op een bootje gestapt en hebben over de Suriname rivier gevaren. Langs de waterkant liggen allemaal kleine vissersbootjes (zie foto’s) en in overleg varen zij je overal waar je maar heen wilt. Wij wilden graag een uur varen, dat kon en was nog leuk ook!
’s Avonds zijn we naar de Havana Lounge gegaan en hebben daar de rest van de avond / nacht ons vermaakt.

Vrijdag avond hebben we meegeholpen in de Havana bij een diner voor een kindertehuis. De eigenaar van de Havana bood dit diner aan, aan de kinderen. Zelf mochten we ook daar eten. Na het eten hebben we lekkere cocktails gedronken bij de La Cav en zijn daarna naar een The Shack gegaan waar het ook gezellig was.

Zaterdag hadden we een rustdag, zodat we zondag fit mee konden op de speedboot en jacht. In de Suriname rivier is het ook eb en vloed en ’s middags is het eb en dan liggen er middenin de rivier zandbanken. De boten werden op de zandbanken gevaren en we hebben de hele middag daar chill gelegen. Ook zijn we nog op de banaan achter een waterscooter geweest, dit was erg leuk! Ondanks dat het bewolkt was, met heel af en toe een doorbraak van de zon, ben ik goed verkleurd (lees verbrand)! Op de terugweg zat ik niet op de boot maar op de waterscooter, erg leuk!

Maandag was onze 1e stagedag. We zijn deze dag langs de groepen 3, 4 en 7 geweest om te kijken. De rest van de week gaan we de andere klassen bij langs en na deze week kiezen wij alledrie (Laurine, Leonoor en ik) een groep uit die ons het leukste lijkt. We zien het tot nu toe erg zitten. De school en de mensen die er werken zijn aardig en we worden hartelijk ontvangen. Het onderwijs is nog wat ouderwets hebben wij gemerkt, maar wij worden wanneer we zelf een groep hebben heel vrij gelaten in wat we willen doen zei de directeur. Dus ik ben benieuwd, heb er wel zin in in ieder geval!

Liefs Nienke

• 12 Februari 2008 - 22:36

Klasien:

LEUEUEUEUK.....!!!
    Ziet er heel gezellig uit bij jou en mooie foto's!
    Ben benieuwd naar het vervolg en vraag me af wat je daar zoal eet!
    Wel om de lijn denken he! Proberen we hier ook te doen!
    Geniet er maar lekker van verder en tot gauw!
    Heel veel liefs
    mama XXXXXXXXXXXXXXXXX

• 12 Februari 2008 - 22:45

Carolien:

He zuster!!
    Klinkt goed! Hopen dat de stage leuk is en goed gaat!!
    Jullie vermaken jullie zo te zien wel! Ik verwacht binnenkort wel wat stapfoto's hoor!
    X Carolien

• 13 Februari 2008 - 08:09

Lisette:

Klinkt helemaal geweldig!! Wat heerlijk dat je toch in een warm land zit. Wij hebben ons 1e lentedagje gehad en iedereen meteen de jas uit (en ziek worden hihi) dus ik heb die dag veel aan je gedacht!!! Samira zei: ik ben zowaar een beetje bruin geworden hihi..
    Ben ook erg benieuwd naar de uitgaansfoto's dus laat maar zien!!

Kusje en veel plezier!!

• 13 Februari 2008 - 12:18

Sanne O.:

Zo nienk, dat ziet er goed uit! Heb je m'n privemeel nog gekregen? Hier alles goed hoor, geen lentedagje meer helaas! Tis weer heeeeerlijk koud en mistig! Had ik nou echt gemist! ;)
    Ik kijk ook uit naar de party pica's.
    Succes met je eerste week meid,
    dikke zoen uit A'dam!

• 13 Februari 2008 - 15:34

Omke Jan:

Het lijkt wel een luilekker land in Suriname. De taal van Suriname heet, geloof ik, Takki-Takki.

Omke Jan (Omke is fries, maar dat woord begrijp- je, denk ik wel)

• 14 Februari 2008 - 13:27

Andries:

Kande ten Sranang tongoe leri joe levi nyan.

• 14 Februari 2008 - 20:39

Nienke:

Volgens mij heet de taal hier Sranang, en volgens mij is dat ook wat Andries nu bericht! Haha!

De uitgaansfoto's komen hoor! We staan in ieder geval op de site www.partypixsuriname.com bij de carnavals foto's van 't Vat en bij de foto's van 7 februari in de Havana Lounge, maar ik neem mijn fototoestel meestal niet mee met uitgaan, want die kan ik niet bij me houden en het ding heeft kuren, soms doet hij het niet, maar ik zal mijn best doen!

En moeder, qua eten gaat het prima hoor, we eten thuis peperdure uit Nederland geimporteerde broccoli, bloemkool en spinazie, maar ook wel gezonde dingen van hier. Af en toe een lekker snackje tussendoor.

Liefs Nienke

• 16 Februari 2008 - 10:31

Moat!:

Hey beste moat!

Ik ben blij te zien dat je je prima vermaakt! Ben wel benieuwd hoe je stage je bevalt! Is vast heel anders dan hier.
    Zo te horen ben je al aardig bruin (en wat rood geloof ik) geworden. Dat wordt dus de eerste tijd als je terug komt (duurt nog heel lang...) niet naast je zitten/lopen!Ik vrees dat ik je nooi kan evenaren dit jaar! Al ga ik daar natuurlijk wel hard mijn best voor doen!
    Heel veel plezier nog! En succes natuurlijk, want er moet flink gewerkt worden!

Kus,
    Moat

• 20 Februari 2008 - 12:47

Carolien:

Bij ieder geroosterd broodje met chorizo denk ik aan mijn mooie lieve zus!!!

• 20 Februari 2008 - 14:46

Klasien:

Bij elk kippepootje denk ik aan mijn mooie lieve dochter!